Olijfbladeren

Waarom een olijfbladinfusie?

Olijfboom en olijfbladeren

De olijventeelt gaat terug tot de oudheid: Populaire verhalen en religieuze teksten zijn meer dan zesduizend jaar oud, maar het is te danken aan de vele archeologische vondsten dat we vandaag getuige kunnen zijn van de liefde tussen de man, Millennium, en deze unieke plant.

Universeel en wetenschappelijk erkendzijn de gunstige effecten van de olijfboom echt talrijk en van onschatbare waarde in veel gebieden.

Maar waarom is de olijfboom zo buitengewoon?

Zonder behandeling, zonder pesticiden, enz., leeft de olijfboom duizenden jaren en oude olijfbomen kunnen zelfs worden ontworteld, opnieuw gepland en opnieuw gesnoeid. Hij is alleen en uniek. Waarom? Omdat de olijfboom rijk is aan een bepaalde stof, Oleuropein (Oleuropein), een bitter glucoside waarvan het gebladerte bijzonder rijk is. De hydrolyse van oleuropein genereert zeer belangrijke moleculen voor onze gezondheid: elenolzuur (Elenolic Acid), hydroxytyrosol (Hydroxytyrosol), tyrosol (Tyrosol) en rutine (Rutin).